Kultúra

365 nap borbarangolás Badacsonyban

balatoni borvidék (tihany, )
balatoni borvidék (tihany, )

A téli szezonban is mindig talál nyitott pinceajtót Badacsonyban.

Mögöttünk már az idei nyár. Az ősz a Balaton régióba is kényeztető gyümölcs-, és élményözönnel köszönt be, gondoljunk csak a zamatos szőlőre, a hamvas szilvára, az indián nyárban tett túrázásokra vagy a szemerkélő eső után az orrunkba szökő avar illatra-írja a Badacsony.com.

A badacsonyi borászok szombat esténként mutatják be a pincéik rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.

Válogassunk kedvünkre a balatoni kínálatból és a szálláshoz próbáljunk ki legalább egy programot! Ilyen lehet egy borünnep meglátogatása: a szüretet a régió 6 borvidékének számos településén megünneplik, így például Badacsonyban, Zalakaroson vagy éppen Tihanyban.

De semmivel sem összehasonlítható érzés az őszt idéző reggeleken egy nordic walking túrára indulni a keszthelyi fasoron, jó társaságban, házi libatepertővel kísérve megkóstolni a 2013-as évjárat friss, ropogós újborait, és jó program lehet az illatos levendulaszappan és a teát aranyba varázsoló házi gesztenyeméz beszerzése is egy helyi piacon. Kellemes időtöltést ígér még egy kerékpáros kirándulás is vagy egy adrenalin-szint emelő délután a régió valamelyik kalandparkjában.

A Balaton Régió szeptemberi programcsokorját itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik