Kultúra

Élményszüret a Balatonnál

szuret(2)(210x140)(1).jpg (szüret)
szuret(2)(210x140)(1).jpg (szüret)

Összeszedtük, hogy hol lesznek a legnagyobb szüreti vigadalmak a Balaton körül.

Szüreti vigadalom Tihanyban:

A faágyú legendája című zenés darabbal kezdődik meg a tihanyi szüret csütörtökön, a négy napon át tartó rendezvényt a zenés és szórakoztató műsorok mellett huszárfelvonulás és bál is színesíti.

Az ország leghosszabb szüreti felvonulása Badacsonytomajon:

A régió talán legimpozánsabb őszi rendezvénye a Badacsonyi Szüret, melyet szeptember 6-7-8-án tartanak. Az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása a 71.számú fő közlekedési útvonalon zajlik. A programok helyszíne Badacsony, a településközpont és a móló.

Szüret és halászléfőzés Balatongyörökön:

Szeptember 7-én Balatongyörökön színes kulturális programok várják az érdeklődőket.A gasztronómiai rendezvényt este utcabál zárja, a Casino együttessel.

Szüreti felvonulás és jótékonysági bál Siófokon:

Siófok Kiliti városrészében hosszú évek óta hagyománya van a szüreti felvonulásnak.A hangos zeneszóval kísért felvonulást követően a szervezők jótékonysági bált tartanak. Szeptember 28-án immár hetedik alkalommal indul útnak a színes menet.

Zalakarosi Szőlőkapkodó 2013:

Szeptember 14-én a Zalakarosi Szőlőkapkodó hagyományos szüreti felvonulással kezdődik, ahol a különböző zalakarosi szervezetek vonulnak fel Zalakaros utcáin, illetve a Karos táncegyüttes szórakoztatja a közönséget. Minden évben a legfinomabb zalakarosi szőlőkből lehet kóstolni. A rendezvény téren végül hagyományos szüreti bál veszi kezdetét egészen éjfélig.

Szüreti Vigadalom Szigliget:

Szüreti felvonulás, helyi bor- és ételkóstoló, folklór programok és szüreti bál várja a látogatókat szeptember 28-án Szigligeten, a Balaton északi partján. A rendezvény már a kora reggeli órákban elkezdődik kézművesek portékáinak árusításával a rendezvénysátor körül.

Gyenesdiási Szüreti Vigasságok:

Szeptember 14-én a körforgalomnál található közel 120 éves présnél ünnepi préseléssel kezdődik(Darnay-pincénél) a rendezvény, majd szüreti felvonulással, folytatódik, és folklórműsorokkal, népművészeti- és kézműves-bemutatókkal a Kárpáti korzón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik