Kultúra

Öt bemutatót tervez a Vaskakas Bábszínház

Öt bemutatót tervez a 2013/14-es évadban a győri Vaskakas Bábszínház, amely négy előadást tart bérletes repertoárjában.

Ezek között Gimesi Dóra A mindentlátó királylány című színdarabját Kolozsi Angéla állítja színpadra, az előadásban vendégként közreműködik Szikra József, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja. Az októberi premierrel egy időben nyílik a Vaskakas előterében Bartal Kiss Rita bábrendező, bábtervező Zsebkendőnyi királyság című kiállítása.

Ő a látványtervezője a Vaskakas 2013-as (bérleten kívüli) Mikulás-előadásának is. Miklós napja alkalmából Jégvirág cukrászda nyílik a győri bábszínházban, amelyet Kocsis Rozi, a Vaskakas igazgatója álmodott, álmodik színpadra. Tengely Gábor, a színház főrendezője Hany Istók legendáját újítja fel.

Kocsis Rozi Kormos István A pincérfrakk utcai cicák című mesekönyvének történeteit adaptálja. A Fészek Bérlet negyedik előadása pedig a Hepp Trupp Családi Bábszínház A 3 kismalac és a farkasok című produkciója lesz, amely túl van százötvenedik előadásán, és számos fesztiválsikert is aratott Montenegrótól Lengyelországig.

A bábszínház keddi közleménye szerint ebben az évadban is folytatódik a Fitos Dezső Társulat, a Nemzeti Táncszínház és a Vaskakas Bábszínház együttműködése. A New Yorkban is vendégszerepelt A suszter álma, valamint a Nemzeti Táncszínház repertoárján jelenleg is szereplő Tántorgók című darab után ezúttal az ifjúsági közönség felé fordulnak az alkotók. A Pygmalion-történetből kiindulva alkotnak zenés-néptáncos-bábos előadást, amelyet Győr mellett Budapesten is játszanak majd.

A társulat új tagokkal bővül az idén. A győri bábszínházhoz szerződött a Kaposvári Egyetem két frissen végzett hallgatója, Gergely Rozália és György Zoltán Dávid, itt töltött szakmai gyakorlatuk után a csapat szerződött tagjává válnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik