Kultúra

Púdernagyi

Lőjék picsán. Kétszer.

Tisztelt Szülők!

A helyzet a következő. Púdernagyi azt állítja, hogy manapság a nevelés elhanyagolt terület lett. Kérem önöket, hogy gondolkodjanak el, nézzenek szét maguk körül, és állapítsák meg, hogy vajon a nevelés egy terület-e. Amennyiben úgy látják, hogy a nevelés egy terület, akkor határozzák meg, hogy ez a terület hol fekszik. Ha ez sikerült, mindjárt látni fogják, hogy ez a terület az önöké, vagyis magánterület. Oda pedig a hatályos jogszabályok alapján idegen a lábát be nem teheti, így hát markolják meg a puskájukat, és lőjék picsán Púdernagyit.

Púdernagyi azt is állítja, hogy a családokban megszűnt a három generáció együttélése, a szülők dolgoznak, jobbára reggeltől estig távol vannak. Most sem kérhetek mást, minthogy nézzenek szét maguk körül, azon a területen, ahová illetéktelenek a lábukat be nem tehetik, számolgassanak élő és holt rokonokat, ha ahhoz van kedvük, illetve dolgozzanak addig és annyit, ameddig és amennyit akarnak, de ne hagyják, hogy ebbe mások beleszóljanak, mert senkinek semmi köze ahhoz, hogy maguk a nagyival vagy a nagyi nélkül élnek, és ha úgy látnák, hogy valaki már megint leskelődik, nyúljanak csak szépen, higgadtan újfent a puskáért, és lőjék picsán az illetőt.

Púdernagyi azért leskelődik egyébként az ingatlanjaikban, mert szerinte az iskolának kell gondoskodnia a gyerekekről, különben elkallódnak, rossz útra térnek, elkezdenek bandázni, rengeteget nézik az internetet, rossz hatások érik őket. Ezért kell majd a gyereknek délután négyig ott rohadni, és szagolni a kakaóban szétázott kifli szagát, de mondok én maguknak és Púdernagyinak valamit: bezárhatja lakattal azokat a kapukat és osztálytermeket, állíttathat gépfegyveres őröket a kapu elé, a gyerek akkor is meg fog lépni, mert nincs veszélyérzete, mert még ember és szabad és bátor, mert szarik Púdernagyira, akit valamilyen egészséges ösztöntől vezérelve zsigerileg utál, meg fog lépni, hogy bandázzon egy jót, mert így is eleget szívott reggel nyolctól kettőig, és ez jár neki. Legalább annyira jár neki, mint Púdernagyinak a picsánlövés!

Fotó: Shutterstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik