Kultúra

Pénteken állatkerti élménynap

A Magyar Állatkertek Szövetsége tavaly hívta életre az augusztus utolsó péntekjén tartandó Állatkertek Éjszakája programot, melyben idén, tizenegy más hazai állatkert mellett, augusztus 30-án, a Szegedi vadaspark is bekapcsolódik.

A nappali programok 10.00 és 16.00 óra között zajlanak, az esti kínálatunk 20.00 órától indul.

Elsőként 9.45-től 10.00 óráig, közvetlen a pingvinetetés után a tartás kulisszatitkaiba lehet betekinteni.
10.10-től a pontosan érkezőket Zsiráf-ház látogatásra viszik, miközben lehetőséget adnak e nyakigláb állatok etetésére is.
11 óra 30 perckor a Hüllőóvoda ajtaja nyílik meg, ahol többek között a nemrégen világra jött kis krokodilokból is él néhány.
14.00 órakor, akik lemaradtak a délelőtti zsiráfházas programról, most bepótolhatják.
14.30-kor pedig, közvetlen a fókatréning előtt, a kíváncsiaknak érdekességeket mesélünk állatainkról, bemutatva közben az állatok tartásának hátterét.

Mindeközben Oktatóközpontban délelőtt tíz és délután négy óra között bárki érdeklődőnek lehetősége lesz az állatkertek fajmegmentési programjairól, illetve a Vadasparkban zajló természetvédelmi és oktatási tevékenységről tájékozódni. Ehhez illusztrációként egzotikus állatsimogató és az országhatáron elkobzott védett, veszélyeztetett állatokból készült különleges tárgyak bemutatása is társul. Sőt, élő állatokkal is lehet találkozni, a veszélyeztetett madagaszkári sugaras teknősökkel.
Természetesen e mellett folyamatosan zajlanak majd a már évek óta működő, látványos állatetetéseket és ismeretterjesztő kiselőadásokat felvonultató Zoo Típusú Találkozások programok:
9.30: Főúr kérem! – vízirevű a pingvineknél
10.30: Nyilvános tréning a borjúfókáknál
11.30: Afrikai útikalauz
13.00: Találkozás „nemszeretem” állatokkal
14.00: Három bölcs majom
15.00: Nyilvános tréning a borjúfókáknál

Az augusztusi nyitva tartásnak megfelelő 19 órai zárás erre a napra nemvonatkozik, ugyanis a kapukat nyitva hagyják és 20 órától nyilvános fókatréninggel, 21 órától pedig látványos oroszlán etetéssel folytatódik az állatkerti tevékenységeket izgalmasan bemutató programok sora. Ezeket követően is mindenki maradhat még, akár éjfélig, hiszen addig nem kapcsolják fel az utak világítását (csak az állatházaknál égnek majd fények), s így mindenki élvezheti egy sötétbe burkolózó állatkert minden izgalmát. Az aznap váltott jeggyel este is visszatérhetnek a látogatk.

A Somogyi-könyvtár szintén egész napra az Oktatóközpont mellett elhelyezett vitrinekben, kimondottan az állatkertek világához kapcsolódó könyvkiállítással készül. Aki a bemutatókon és az előadásokon nem kap választ a benne felmerülő témába vágó kérdésekre, a könyvtárhoz fordulhat bővebb információért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik