Kultúra

Közmédia: előléptetik Obersovszky Pétert

Obersovszky Péter (obersovszky péter, )
Obersovszky Péter (obersovszky péter, )

Az Index úgy tudja, hogy a Schmitt Pál-interjúról elhíresült Obersovszky Péter veszi át Az Estét az m1-en.

Szeptemberben visszatér Az Este című politikai műsor az m1-re, de már új műsorvezetővel: az Index információi szerint Szöllősi Györgyit a közmédia lecserélte Obersovszky Péterre.

Az online lap névtelen forrása így beszélt a cseréről:

„Az, hogy ő [mármint Obersovszky Péter – a szerk] kapja az m1 egyetlen fontos politikai műsorát, az felér egy előléptetéssel, azt jelzi, hogy a közmédia turbófokozatra kapcsol a választások előtt, már leleplezni sem akarják, hogy mire számíthatunk.”

Obersovszky Péter nevét tavaly áprilisban tanulta meg az egész ország, miután a közmédiában is szokatlanul alákérdezős, haverkodós interjút készített a plágiumügybe keveredett és ezért később lemondott Schmitt Pál államfővel.

A Hír24 által is idézett Beszédírók Blog akkor így kommentálta Obersovszky produkcióját:

„A pénteki alakítás, műfajidegen megnyilvánulás, arccal és névvel vállalt gyalázat ugyanis csak egy dologhoz vezetett. Megszűnt újságírónak lenni.”

Polyák Gábor médiajogász pedig – szintén a Hír24-en – azt mondta, a médiaiskolák a Schmitt-Obersovszky interjút tíz év múlva is tanítani fogják:

„Ha direkt, tudatosan hazudunk az nem szakmai hiba. Ez egy morális lesüllyedés. Ezek a szereplők nem tarthatnak igényt arra, hogy a közszolgálati jelzőt viseljék.”

Obersovszky nevét egyébként tavaly nem csak az ország ismerte meg. A The Economist gúnyos írásban elemezte az interjút, amiben azt tanácsolták Schmitt Pálnak, hogy legközelebb írjon disszertációt a köztévére gyakorolt politikai nyomásról.

Emlékeztetőül:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik