Kultúra

Paprikás kalandtúra okostelefonnal és tablettel Szegeden

Alsovarosi-ferences-apatsag(960x640).jpg (Alsóvárosi ferences apátság)
Alsovarosi-ferences-apatsag(960x640).jpg (Alsóvárosi ferences apátság)

Igazi „paprikás" kalandtúrára invitál az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont kezdeményezésére elkészült új mobilalkalmazás: az applikáció a fűszerpaprika történetét, hazai térhódítását mutatja be, valamint a fűszerrel kapcsolatos szegedi helyszíneken vezeti végig az érdeklődőket.

A paprika Szeged városának nevétől szinte elválaszthatatlan- az első tövet is itt, a szegedi ferences kolostor kertjében nevelték. Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont kezdeményezésére most az okostelefonokat és tableteket is meghódítja a legendás fűszer: „A szegedi paprika nyomában” című applikáció célja, hogy megismertesse a felhasználókkal a paprika múltját, jelenét és szegedi vonatkozásait.

Számos múzeum, kiállítás és rendezvény mutatja be Szegeden a paprikának a város életében betöltött szerepét. Az alkalmazás Szeged fűszerpaprikához kapcsolódó turisztikai attrakcióinak együttműködésével jött létre: az applikáció segítségével információ kérhető a Pick Szalámi és Paprika Múzeum, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Füvészkert, az Alsóvárosi Napsugaras Tájház és a Paprika Park Röszke kínálatáról. A programmal olyan különlegességek is megismerhetőek, mint például a Palánk-cukrászdában megkóstolható chilis csokoládéfagylalt.

Színes és korhű fotókkal gazdagon szemléltetett leírások, közösségi megosztási lehetőségek és további információk teszik az alkalmazást felhasználó- és turistabaráttá. Az applikáció még tesztelés alatt áll, de már ingyenesen letölthető a mobil piactereken Android és Windows Phone operációs rendszerű készülékekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik