Kultúra
biblia(960x640)(1).jpg (biblia, kereszt, )

Biblia és a gazdaság

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 08. 20. 15:00

A Biblia és a gazdaság címmel nemzetközi biblikus konferencia kezdődik csütörtökön a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán.

A háromnapos tanácskozáson felszólalnak a katolikus mellett a református és az evangélikus egyház tudósai a Kárpát-medencéből, Európa más országaiból és távoli kontinensekről, ugyanakkor a huszonötödik alkalommal meghirdetett konferencia a vallásközi párbeszéd fontos helyszíne is, így zsidó és muzulmán kutatók előadásai is gazdagítják a programot.

A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia az elmúlt negyedszázadban Kelet-Európa egyik legnagyobb teológiai tanácskozásává nőtte ki magát. A tudományos seregszemle 322 előadására több mint három és fél ezren voltak kíváncsiak, az elhangzott referátumok alapján pedig 18 konferenciakötet jelent meg. Az eddigi összes előadó csaknem fele, 141 professzor érkezett külföldről. A szervezők minden neves külhoni magyar biblikusnak lehetőséget adtak az előadásra és a publikálásra, hogy a hazai közönség is megismerhesse őket. Az előadások szövegét tartalmazó köteteket pedig a kisebbségi magyar területekre is eljuttatták.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.