Kultúra

Nagyon Balaton: tengernyi program augusztus 20-án

balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )
balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )

Megmutatjuk a legjobb augusztusi programokat!

A Nagyon Balaton fesztiválsorozat augusztus 18 és 21 között számos programmal készül kilenc településen: Alsóörsön, Zamárdiban, Balatonvilágoson, Veszprémben, Zánkán, Balatonfüreden, Tihanyban, Révfülöpön és Siófokon.

Alsóörsön az Európa Kempingben 18-án az LGT ad 3 órás koncertet. Presser Gábor ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a közönség megnézheti a próbát, ugyanúgy, mint régen. “Ez nagyon hiányzott nekünk, és ilyet soha, se előtte, se utána más zenekar nem csinált.” Az LGT-hangbeállás 16 órától kezdődik.

Zamárdiban, a szabad strandon 18 és 21 között rendezik meg a Nagyon Zene Fesztivált. Fellép-Magyarországon első alkalommal- a Fall Out Boy, akiknek a világszerte eladott lemezeik száma 7,5 millió. Látható és hallható lesz még Fábián Juli& Zoohacker, valamint ByeAlex.

Balatonvilágoson, a Club Aliga Üdülőközpontban augusztus 18 és 20 között rengeteg fellépőre számíthatunk a B.my.Lake elektronikus zenei fesztivál keretén belül. Az egyedülálló helyen, közvetlenül a Balaton partján zajló esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönséget szólítsák meg, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak, és fontos számukra a természetes környezet.

Zánkán a Nagy Csobbanás – családi strandfesztiválon, szintén augusztus 18-tól 20-ig, vízi játszótéren szórakozhatnak kicsik és nagyok egyaránt: lesz óriáshomokozó, baba vagy zsonglőr játszóház, valamint kézműves pavilon. Ezek mellett láthatjuk Geszti Pétert és a Gringo Sztárt, Palya Beát és az Alma zenekart.

Veszprémben a folk zene kedvelői találhatnak remek szórakozást 19 és 20 között. Néptáncbemutatókra, kirakodóvásárra és táncházra is lehet számítani a zenén felül. A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági,  Bognár Szilvi és még sokan mások! – mondta el a főszervező.

Idén is megrendezik a Balatonfüredi Borheteket a Tagore Sétányon. Ez a Balaton régió egyik legnagyobb hagyományú és legszínvonalasabb borfesztiválja. Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta: Huszonnégy borász, valamint kézművesek, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják három héten át a Borhetek látogatóit.

Tihany és Szántód közt pedig elindul az első balatoni „átvízibiciklizés” 18-án. A szervezők célja, hogy az eseménnyel tisztelegjenek a balatoni örökségeink előtt, és szeretnék felidézni mindenkiben a vízi bicikli emlékét, generációkat összekötve. A mezőny két-, három-, illetve négy fős csapatból fog állni, hozzávetőlegesen ötven hajóval a vízen.

Augusztus 20-án este 9 órától pedig a Balaton partján, több helyszínen is fényes tűzijátékban gyönyörködhetünk. A részletes program megtekinthető itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik