Kultúra

Ezek a legmenőbb retró bulik a Balatonon

balaton (balaton, )
balaton (balaton, )

A táborok, a diszkóhajók és a kertmozik világa ez, meg a „kiabálós" főtt kukoricáké a strandon. A régi jó dolgokból nem maradt semmi? De igen! Összegyűjtöttük a top 5 „legretróbb" programot és helyet a Balatonnál.

1.     Fövenyes Kertmozi

A retró hangulatú kertmozi minden este premier filmekkel, pattogatott kukoricával és kólával várja a mozirajongókat a strand közvetlen közelében. Jó, a jegy kicsit drágább, mint régen, de a hangulat megér 1000 forintot.

Hol találod? Balatonudvari-Fövenyes. Bővebb információért, a moziműsorért kattints ide!

2.      LGT-koncert “tabáni” hangulatban Alsóörsön

“Fűben heverős”, az egykori tabáni bulik hangulatát idéző koncertet ad a Locomotiv GT az alsóörsi Európa Kempingben augusztus 18-án, a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál részeként. Érdekesség, hogy a budapesti Nyugati pályaudvarról retró zenevonat szállítja az utasokat az alsóörsi koncertre és vissza a fővárosba.

3.      Aliga- retró strand, retró bulik

A Balaton kapujában Budapesttől csupán 90 km-re található balatonaligai üdülőközpont , melynek 10 hektáros strandja 2 km hosszan nyúlik el a Balaton partján. Változatos pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak. A Club Aliga egyik méltán nagy büszkesége a Retró preszó. Itt eredeti fényében tündököl a ’70-es évek jellegzetes, mással össze nem téveszthető belső építészetének egyik máig fennmaradt remeke, amihez hasonlót már nem nagyon találhatunk kis országunkban. Esténként a 70-es, 80-as, 90-es évek slágereit nyomják bakelit lemezről, kifulladásig.

4.       Roham Libidó Strand

A legközelebb Budapesthez, a legközelebb a Balatonhoz. Alig kilencven kilométerre a fővárostól a Roham stábja megcsinálja a magyar tenger legjobb strandját, pálmafával, nyugalommal, gyereksarokkal, esténként retró partyval. Hab a tortán, hogy a strand és a kemping is ingyenes. Egy kis retró Balaton életérzés, a mába átültetve.

5.      Bulihajók: diszkó a Balatonon

Retró diszkóhajókon rophatjuk reggelig a nyári Balatonon, a Balatoni Hajózás hajóin és szervezésében, a 70-80-as évek zenéjére. Korda Gyuri bácsi, Neoton, karaoke, magyar tenger. Kell ennél több? Ezekben az időpontokban repülhetsz, vagyis inkább hajózhatsz vissza a régmúlt időkbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik