Kultúra

Lajkó Félix a világzenei toplisták éléről érkezik a Borhetekre

lajkó félix (lajkó félix, )
lajkó félix (lajkó félix, )

Lajkó Félixet élőben legközelebb augusztus 20-án Balatonfüreden, majd augusztus 29-én Budapesten, a Zsidó Nyári Fesztiválon hallhatja a közönség.

A hagyományoknak megfelelően idén is három héten át, augusztus 3-25. között rendezik meg a Borheteket. Huszonöt borász, valamint kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják három héten át a Borhetek látogatóit. Egy fesztivál, ami több egy gasztronómiai eseménynél, a város egyik védjegye. A borhetekről bővebben itt olvashat.

A Kisfaludy Színpadon minden este lesznek programok. Augusztus 20-án pedig egy igazi nagy buli várható, színvonalas tűzijátékkal és többek között Lajkó Félix koncerttel.

A világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll most a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.

A hegedűvirtuóz Lajkó Félix először 2012-ben a Budapest Folk Fest nyitókoncertjén játszott nagyközönség előtt gyermekkori, legkedvesebb hangszerén, a citerán. Majd egy évvel később, 2013 áprilisában – számos külföldi és hazai siker után – ugyanezen a fesztiválon bemutatta első csak citerás lemezét-írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik