Kultúra

Titokzatos fáklyás séta a Belvárosban

romkert (nemzeti emlékhely, )
romkert (nemzeti emlékhely, )

Nagy erőkkel halad a Királyi Napok programsorozatának előkészítése Székesfehérváron. Egyedülálló és látványos rendezvények lesznek augusztus 14-24. között, a Tourinform Iroda pedig extra városnézős programmal készül az ünnepi időszakra.

Augusztus 14-24. között meghosszabbított nyitva tartással, 21 óráig, illetve a programok végéig fogadja a vendégeket a Tourinform Iroda. Egy, a Városház téren elhelyezett külső pavilonnál is lehet információkat kérni a rendezvényekről.

Az iroda kidolgozta a Koronázási Programcsomagot, mellyel egész hétvégékre kínál tartalmas kikapcsolódást a látogatóknak. Vendéglátói kedvezményfüzettel is segítik a turistákat, a kiadványban szereplő vendéglátóegységekben, múzeumokban és turisztikai látványosságnál különféle kedvezményekkel várják az ünnepi programokra érkezőket.

Izgalmas, egyedi városnézést kínál tehát a Tourinform Iroda minden augusztusi hétvégén. Péntekenként titokzatos fáklyás sétát szerveznek a Belvárosban és a Nemzeti Emlékhelyen, a résztvevők 21 órakor indulnak az Országalmától, a részvételi díj 500 Ft/fő.

Szombatonként kirándulásra kerül sor kisvonattal a Bory-várba, a körülbelül 20 perces úton különféle érdekességekkel szórakoztatják az utasokat, majd bepillantást nyújtanak a vár építésének történetébe. A kisvonat ugyancsak az Országalmától indul szombatonként 15.00 órakor, a részvételi díj 1.900 Ft/fő.

Vasárnaponként Aba-Novák Vilmos világhírű festőművész székesfehérvári faliképeit lehet megtekinteni, indulás szintén az Országalmától lesz délelőttönként 10.00 órakor, a belépő 500 Ft. A garantált városnéző programokra szívesen várják a turistákat és a városlakókat is, hiszen a tapasztalatok szerint a székesfehérváriak szívesen ismerkednek szeretett városukkal.

A Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkert július 30-tól szeptember 1-jéig ingyenesen látogatható! Augusztus 10. és 20. között hosszított nyitva tartással, 9.00-20.00-ig várja az érdeklődőket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik