Kultúra
leonardo (leonardo da vinci, )

Leonardo harci gépei Pákozdon

Buthy Lilla

2013. 08. 01. 09:39

Egy újabb kiállítással és hadtörténeti játszóházzal kézműves foglalkozásokkal várja a Katonai Emlékpark a látogatókat Pákozdon. A Leonardo harci gépei című tárlat pénteken 17 órakor nyílik, míg az Apródképzőbe szombaton délelőtt 10 órától, délután 15 órától várják a gyermekeket.

A Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely hazán egyetlen, a magyar katona helytállásának emléket állító helyszíne. Az Emlékpark kapcsolódva a Velencei-tó programjaihoz a vakáció időszakában is várja a látogatókat, és az évszaknak megfelelő esteket, kiállításokat rendeztek a szervezők.

Az Emlékparki Nyár programsorozat zárásaként Leonardo harci gépei címmel nyílik kiállítás augusztus 2-án, pénteken 17 órakor. A Bella Itali Múzeum által rendezett tárlatot szeptember 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők, hétfő kivételével naponta 10-től 17 óráig.

A fiatalabb korosztálynak, azaz a gyermekeknek is tartogat meglepetést a KEMPP. Az Apródképző keretében hadtörténeti játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várják diákokat. A történelmi totó és a játékos feladatlapok kitöltése után a vállalkozó szelleműek elsajátíthatják a sivatagi túlélés fortélyait. Az ügyes kezűek megtanulják a huszárhajtogatást és történelmi zászlókat is készíthetnek, míg a nagyobbak kipróbálhatják a repülőgép szimulátort és a fénypuskát is.

A játékos foglalkozásokra augusztus 3-án, szombaton délelőtt 10 és 12 óra, illetve délután 15-18 között várják a leendő apródokat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.