leonardo (leonardo da vinci, )
Kultúra

Leonardo harci gépei Pákozdon

Egy újabb kiállítással és hadtörténeti játszóházzal kézműves foglalkozásokkal várja a Katonai Emlékpark a látogatókat Pákozdon. A Leonardo harci gépei című tárlat pénteken 17 órakor nyílik, míg az Apródképzőbe szombaton délelőtt 10 órától, délután 15 órától várják a gyermekeket.

A Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely hazán egyetlen, a magyar katona helytállásának emléket állító helyszíne. Az Emlékpark kapcsolódva a Velencei-tó programjaihoz a vakáció időszakában is várja a látogatókat, és az évszaknak megfelelő esteket, kiállításokat rendeztek a szervezők.

Az Emlékparki Nyár programsorozat zárásaként Leonardo harci gépei címmel nyílik kiállítás augusztus 2-án, pénteken 17 órakor. A Bella Itali Múzeum által rendezett tárlatot szeptember 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők, hétfő kivételével naponta 10-től 17 óráig.

A fiatalabb korosztálynak, azaz a gyermekeknek is tartogat meglepetést a KEMPP. Az Apródképző keretében hadtörténeti játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várják diákokat. A történelmi totó és a játékos feladatlapok kitöltése után a vállalkozó szelleműek elsajátíthatják a sivatagi túlélés fortélyait. Az ügyes kezűek megtanulják a huszárhajtogatást és történelmi zászlókat is készíthetnek, míg a nagyobbak kipróbálhatják a repülőgép szimulátort és a fénypuskát is.

A játékos foglalkozásokra augusztus 3-án, szombaton délelőtt 10 és 12 óra, illetve délután 15-18 között várják a leendő apródokat.

Ajánlott videó