Kultúra

Hét végén tarhonyafesztivál Tápén

A tavalyi kényszerpihenő után a helyi hagyományőrzők jóvoltából imét megrendezik szombaton a tápái Tarhonyafesztivált.

A Tápéi Hagyományőrző Egyesület az idén már hetedik alkalommal szervezi meg Tápén, a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán a tarhonyafesztivált. Augusztus 3-án az érdeklődők nemcsak a tarhonya készítésének ősi fogásait leshetik el, de meg is kóstolhatják a különleges tésztából készült ételeket. A minden évben megrendezésre kerülő főzőversenyen csak olyan ételek kerülhetnek a bográcsokba, amelyek tarhonyából készülnek.

A Tápéi Hagyományőrző Egyesület pályázati úton és támogatók révén szerzett az eseményre forrásokat, így az idén már kilencedik alkalommal szervezi meg a Heller Ödön Művelődési Ház udvarán a tarhonyafesztivált. 

A főzőversenyre – reggel 7 órától – háromfős csapatok jelentkezhetnek. A kész ételeket két főből álló zsűri díjazza: Varga Mihály vendéglős és Rapcsányi Ferenc, a szegedi vendéglátóipari iskola tanára. Az eredményhirdetésre délután negyed 2-kor kerül sor, a műsorok 14 órától kezdődnek, ahol a helyi népi együttesek mellett karcagi és vajdasági zenészek is játszanak majd. Nagy Imre és művésztársai operett koktéllal kedveskednek az érdeklődőknek, 17 órától pedig a Sramli Kings zenekar kissé pikáns mulatós műsora várja a fesztiválozókat. A napot hajnalig tartó vigadalom zárja, ahol a Török zenekar húzza a talp alá valót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik