Kultúra

Kiderül, ki a sorozatgyilkos

A mentalista című sorozat készítői még az idén megmutatják nekünk, hogy ki van Red John álarca mögött.

A hazánkban az RTL Klubon látható sorozatban a főhős, Patrick Jane (Simon Baker) ellenfele egy Red John nevű sorozatgyilkos, akinek kilétét azonban az elmúlt 5 évad alatt homály fedte, ezzel is lázban tartva a sorozat nézőit, akik számos elméletet gyártottak már a sorozatgyilkos kilétét illetően.

Az alkotók azonban úgy döntöttek, hogy nem húzzák tovább a rajongók idegeit, és még az idén kiderül, hogy kicsoda valójában Red John. Ezzel pedig elég komoly válaszút elé érkezhet a sorozat, hiszen jelentősen dobhat a sorozat eléggé megtépázott minőségén, és akár egy egész évadon át zajló macska-egér párharcot vetíthet előre, ami – ha a nézőknek bejön – egy újabb évados berendelést hozhat. Ahogy persze az sem kizárt, hogy ez lesz a sorozat utolsó évada.

„Ez olyasmi, ami végig fog futni az egész szérián – a megoldás a sorozatot zárja majd, nem csupán az egyik szezont. Egy csomó buktató és csavar lesz, amíg elérünk odáig. Tulajdonképpen ez a történet gerince, amely súlyt ad az egésznek. A cselekmény egy olyan része, amely a főszereplő sötét oldalát jelképezi, fontos, hogy a történet része maradjon – mondta Bruno Heller, a sorozat forgatókönyvírója még 2008-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik