Kultúra

Ki legyen az új Batman?

Jövőre elkezdik forgatni az Az Acélember 2. részét, amelyben Superman oldalán Batman is feltűnik majd. De ki alakítja majd a denevérembert?

Christian Bale

A Sötét Lovag-trilógia lezárultával letette Batman-szerepét, legalábbis kijelentette, hogy soha többé nem kíván Bruce Wayne bőrébe bújni. Feltételezhetjük, hogy van az a pénz, amiért Henry Cavill méltó társa lenne (vagy fordítva), de talán jobb ha a stúdió új Batman után néz.

Adná magát a szerepet már százszor körberajongó Colin Farrel, vagy az azt egyszer már megkapó Armie Hammer (egy soha el nem készült Az Igazság Ligája filmben ő lett volna Batman), vagy bármelyik jelenlegi hollywoodi szépfiú a Ryan Gosling, Michael Fassbender, Leonardo DiCaprio trióból, de sorozatrajongónk én elsősorban valamelyik sorozatszínészt látnám szívesen denevérjelmezben, másrészt jó lenne, ha az ifjú Acélember mellett egy tapasztalt Batman harcolna.

Bale, mint Batman (Fotó: Northfoto)

Így szűkült a listánk végül az alábbi öt (plusz egy) névre, figyelembe véve, hogy a Warnernél nem lehetnek olyan felelőtlenek, hogy egy névtelen színészt rakjanak Henry Cavill mellé, de mondjuk egy a fent felsorolt színészek kategóriájába tartozó sztárral sem akarják ellopatni a show-t.

Michael C. Hall

A Sírhant művek korábbi sztárja, akit már már mindenki a Dexter névvel azonosít éppen idén teszi le Dexter Morgan, a sorozatgyilkosokat ölő sorozatgyilkos karakterét. Remek színész, karakteres hang és arc, a Warner részéről egy igen jó döntés lenne az ő szerződtetése.

Josh Holloway

A Lost – Eltűntek egykori sztárja idén érkező sorozatában (Intelligence) egy mikrochippel felturbózott szuperügynököt alakít majd, de korábban a Mission Impossible – Fantom protokollban is hasonlóan akciódús karaktert kellett hoznia. Az arcberendezésének köszönhetően szintén jó esélyekkel indulhat a szerepért.

Holloway eltűntként (Fotó: ABC)

Jim Caviezel

Immár két éve csak a suttogó hangján beszél A célszemélyben, így hát artikulálni nem nagyon kellene, amikor Bruce Wayne éppen elváltoztatja a hangját. Az említett sorozatban ráadásul szintén igazságosztót alakít és piszkosul jól áll neki.

Jon Hamm

A mostanra kultikussá lett Mad Men – Reklámőrültek című sorozat Don Drapere is kiváló választás lenne a szerepre, főleg ha az elegáns Batman-vonalat nézzük. A Golden Globe-díjas színészt egyébként nem csak a következő denevérként, de akár James Bondként is eltudnánk képzelni.

Benedict Cumberbatch

A Sherlock Holmes karakterével világsztárrá lett brit színész legutóbb a Sötétségben – Star Trek című mozifilmben mutatta meg, hogy nem csak a világhíres magándetektív karaktere áll jól neki.

Cumberbatch az űrben (Fotó: Paramount)

+1

Idris Elba

Mostanra talán már nem is nevezhetjük annyira sorozatszínésznek, hiszen a Thor, a Prometheus és a Tűzgyűrű meghozta neki a világhírnevet, de a tévés közösség még mindig John Luther nyomozóként ismeri leginkább a Luther című sorozatból. Szintén remek színész, ráadásul ő lehetne az első színes bőrű Batman.
Egyéb ötlet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik