Kultúra

Alfa Fesztivál: három nap alatt csaknem nyolcvan koncert

alfa (alfa fesztivál, )
alfa (alfa fesztivál, )

Három nap alatt csaknem nyolcvan koncerttel várja a fesztiválozókat a csütörtökön kezdődő Alfa Fesztivál a várpalotai Cseri Parkerdőben - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

Idén először rendezik meg az Alfa Fesztivált a várpalotai Cseri Parkerdőben, ahol szombatig öt helyszínen mintegy 80 koncert közül választhatnak a fesztiválozók – közölték a szervezők.

Csütörtökön Nagy Feró és a Beatrice, Deák Bill Gyula, az Intim Torna Illegál, a Kaukázus, a Punnany Massif és a Konyha lép fel a nagyszínpadon. Ugyancsak az első napon a Recomp Agro Sátorban a Magashegyi Underground, az Anna and The Barbies, a Hollywoodoo, az Üllői úti Fuck és a Firkin zenéjére lehet bulizni, míg a Soproni Sátorban az Omen és a Moby Dick is fellép.

Az Alfa Fesztivál második és harmadik napján többek között a Bikini, a Republic, a Ghymes, a Lord, a 30. születésnapját ünneplő Auróra, az Alvin és a Mókusok, valamint a Carbonfools, az Akkezdet Phiai, a Bëlga, Sub Bass Monster, az Ivan & The Parazol, a Zagar, a Mystery Gang, a Hősök, a Belmondo, a Colorstar, a Balkan Fanatik, a Maszkura és a Tücsökraj, a Bohemian Betyars és a ZUP is koncertet ad.

A szervezők tájékoztatása szerint a koncertek mellett a karaoke, stand-up humoristák, akusztikus koncertek és DJ-k szórakoztatják majd a fesztiválozókat hajnalig.

A Hangmester.hu-Nemadomfel sátorban bárki kipróbálhat hangszereket, illetve a fogyatékkal élők eszközeit, például kerekesszéket és fehér botot. A Vöröskereszt sátrában a véradás mellett egészségfelmérésen is részt lehet venni.
A Cseri Parkerdőben mindemellett kulturális programok és élménypark is várja a látogatókat.

Az Alfa Fesztiválra a napijegy – ami a csütörtök déli kapunyitástól kizárólag a helyszínen, a fesztivál bejáratánál lévő pénztárakban kapható majd – 2499 forintba kerül. A háromnapos bérlet ára elővételben 5990 forint, amelyet szerdáig lehet megvásárolni. A fesztivál helyszínén vásárolt háromnapos bérlet ára 6900 forint.

A MÁV-START Zrt. ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt ad az Alfa Fesztiválra utazóknak; a kedvezmény igénybevételéhez az utasoknak a menetjegyeiket a helyszínen le kell bélyegeztetniük és a vonaton be kell mutatniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik