Kultúra

Szűrővizsgálatok, melyek életet menthetnek

szívhang (szívbeteg, )
szívhang (szívbeteg, )

Július 13-án, szombaton 9 és 14 óra között, orvosi tanácsadással, ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a fehérváriakat.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosai és szakápolói, valamint a Humán Szolgáltató Intézet védőnői várják majd a fehérváriakat. Az Egészségnap keretében ingyenes szűrővizsgálatot biztosítanak, véradásra adnak lehetőséget a Magyar Vöröskereszt közreműködésével, az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadáson mindenki választ kaphat kérdéseire.

Az idei évben szervezett szűrővizsgálatokon eddig már több ezren vettek részt. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészség megőrzésére is, hiszen ez a jövőnk záloga– mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a mai sajtótájékoztatón.

A nyár folyamán a sok baleset miatt nagy szükség van a folyamatos vérellátásra, ezért szorgalmazzuk a lakosság körében a véradást. Az egészségtudatos élet előmozdítása érdekében a táplálkozással és egyéb alternatív megelőző kezelésekkel kapcsolatban tartunk tájékoztatást és termékbemutatókat. Egyik termékkel sem vagyunk elköteleződve, nyitottak vagyunk az alternatívák felé, mi teret és helyet biztosítunk a rendezvényen a szolgáltatóknak, forgalmazóknak – tette hozzá Párkányi András Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke.

A szombati Egészségnapon melanoma-, szemészeti-, mozgásszervi szűréssel, továbbá szív- és érrendszeri tanácsadással várják az oda látogatókat. A szemészeti szűrésre előzetes bejelentkezés szükséges 22/306-113 –as telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik