Kultúra

A hónap végéig látogatható a herendi tárlat

herendi kiállítás (herendi kiállítás)
herendi kiállítás (herendi kiállítás)

Ismét szakvezetéssel tekinthetik meg az érdeklődők a "Herend köszönti Szent István városát" című tárlatot. A hónap végéig látogatható kiállításon július 3-án, szerdán 17.00 órától Dr. Kőrös Endre, a Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány kuratóriumának elnöke vezeti körbe az érdeklődőket, mesél a manufaktúra és a kiállított alkotások történetéről.

A Herendi Porcelánmanufaktúra sokszínű tevékenységéről ad átfogó képet a „Herend köszönti Szent István városát” című kiállítás, amely a hónap végéig tekinthető meg a Szent István Király Múzeum dísztermében.A Herendi Porcelánmanufaktúra 187 éves működése alatt a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájává vált. Több mint 16.000 különböző formát és 4.000 különböző mintát számláló termékválasztékuk közepette is megőrizték egyediségüket, hiszen máig kézi úton készítik a szépséges porcelán tárgyakat. A székesfehérvári kiállításon több mint ötszáz kiállítási tárgyon keresztül ismerhető meg a Herendi Porcelánmanufaktúra.

Az alkotások és a Herendi Porcelánmanufaktúra történetét szakvezetéssel ismerhetik meg mindazok, akik július 3-án, szerdán 17.00 órakor ellátogatnak a Szent István Király Múzeum Rendház épületébe. Dr. Kőrös Endre, a Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki közel 50 éve él Székesfehérváron, a dísztárgyak között a történelmi témájú alkotásokat is bemutatja.

A 2013-as Szent István Emlékév tiszteletére nyílt kiállításon a porcelán étkészletek, szobrok és ékszerek mellett látható a székesfehérvári Szent István szobor porcelánból készített, kicsinyített mása, a Magyar Szent Korona hű másolata, illetve az ünnepi évre készített, Szent Istvánt ábrázoló dísztál is.

A „Herend köszönti Szent István városát!” porcelán kiállítás július 31-éig tekinthető meg a Szent István Király Múzeum Fő utca 6. szám alatti épületében, szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik