Kultúra

Az 5 legsokkolóbb jelenet a Hannibalból (18+)

Napokig lehetne vitatkozni azon, hogy a Hannibal-sorozat az öncélú gyilkolászást vagy a halálnemek művészi magasságokba való emelését tűzte ki céljául, az azonban biztos, hogy a sorozat vizuálisan alaposan megreformálta a televíziózás sötétebbik oldalát.

1. Angyal

Az ördög és az angyalok motívumai vissza-visszatérő elemei a horror-thriller műfajának. Nem mondjuk, hogy ez a megvalósítás még senkinek nem jutott eszébe, de ezt is új szintre emelte Bryan Fuller (a sorozat alkotója).


Képek: NBC

2. Belezés

Persze belekből, belezésből is éppen eleget láttunk már, de annyira még sosem fájt, mint amikor a sorozat egyik antihőse „operálta” ki a pszichiátere belét, majd nyomta azt a kezébe mint egy játékmackót.

3. Totemoszlop

A különböző kultúrákban a mai napig szokás áldozatot bemutatni a totemoszlopok árnyékában, azonban eddig nemigen láttunk példát arra, hogy maguk az áldozatok alkotják a totemet.

4. Gombatermesztés

Willék hét, a Földbe ásott holttestet találnak az erdőben, amelyeken gombát termesztenek. Vagy nem is halottak?

5. Az emberi cselló

Mint motívum, már a filmekben is feltűnt, Bryan Fuller pedig mindenképpen hű szeretne maradni Thomas Harris regényeihez és az eddig elkészült filmekhez. Jobban nem is csinálhatná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik