Kultúra

Országos természettudományos önképzőköri tábor Mártélyon


Június 25-30. között kerül sor a hódmezővásárhelyi Németh LászlóGimnázium keretein belül működő Németh László TermészettudományosÖnképzőKör (TÖK) I. Nyári Táborára.

A tábor helyszíne a mártélyi a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont lesz.Mivel érkeznek diákok, tanárok és tudósok is az ország különbözőrészeiből (Budapest, Gyöngyös, stb.), ezért ez lesz egyúttal az I.Országos TÖK tábor is.

A tábor során a tehetséges középiskolások számos előadásthallgathatnak meg a műszaki és természettudományok különbözőtémaköreiből. A meghívott előadók között van az SZTETermészettudományi és Informatikai Kar több neves kutatója is, köztükProf. Dr. Szabó Gábor akadémikus fizikus, az SZTE rektora (aki a táborhivatalos megnyitóját is tartja), Prof. Dr. Krisztin Tibor akadémikusmatematikus, az SZTE Bolyai Intézet vezetője, valamint Dr. KukoveczÁkos vegyész, MTA-SZTE Lendület kutatócsoport-vezető is.

A meghívott kutatók által prezentált témák mellett diákelőadások,logikai játékok, kísérletes bemutatók, valamint sport- és egyébszabadidős foglakozások is színesítik a tábor programját.

Ajánlott videó