Kultúra

Budapesten lép fel Manu Chao

manu chau (manu chau)
manu chau (manu chau)

A Parkban fog koncertezni.

Manu Chao gitáros-énekes, a gitáros Madjid, Philippe Teboul dobos és a basszista Gambeat alkotta Manu Chao La Ventura formáció szeptember 7-én a Budapest Parkban ad koncertet. Repertoárjában ismert és legendássá vált, valamint eddig még nem hallott dalok szerepelnek.

A népszerű dalaiból ismert szociális elkötelezettségéről, alkotó kozmopolita mivoltáról és harciasságáról híressé vált Manu Chao a közelmúlt egyik legbefolyásosabb zenésze, akit a különböző nemzetek, országok, helyi, „utcai” kultúrái inspirálnak a zenealkotásban. Az így született multukulturális és soknyelvű zene a rock, a reggae, punk, ska egyvelege, összegyűjtve hangzásokat és ritmusokat a Föld összes szegletéből. Mindezt angolul, spanyolul, franciául vagy olaszul, akár keverve egy dalon belül is.

„Manu Chao azon előadók közé tartozik, akit szívesen hívtunk volna vissza a Szigetre is, sajnos azonban akkor nem ér rá. De hogy ne maradjon le a hazai közönség erről a produkcióról, ezért a Parkba hívtuk meg” – mondta Gerendai Károly, a Park-programokért is felelős Sziget szervezőiroda alapítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik