Kultúra

Tour de Strand:első balatoni “átvízibiciklizés”

A Nagyon Balaton eseménysorozat egyik legeredetibb és legizgalmasabb pontja a vízibiciklizés élményét a versengés izgalmával és zenei programokkal ötvöző Tour de Strand, az első balatoni vízibicikli verseny augusztus 18-án, Tihany és Szántód között.

A Tour de Strand az első balatoni vízibicikli verseny, ami a tihanyi félsziget és a Szántód-Rév között kerül megrendezésre augusztus 18-án. A szervezők célja, hogy az eseménnyel tisztelegjenek a balatoni örökségeink előtt, és szeretnék felidézni mindenkiben a vízibicikli emlékét, generációkat összekötve-írják a Nagyon Balaton rendezvénysorozat honlapján.

A Tihany és Szántód között húzodó vízszakasz méreténél fogva alkalmas arra, hogy egy bő órás baráti mérkőzés keretén belül kiderüljön, hogy ki tud először célba, illetve “révbe” érni. Mindeközben a Tour de Strand igyekszik megjeleníteni a Balaton és a térség unikális adottságait. A szórakoztatóan izgalmas eseményhez, a “holdfényes vízibiciklizéshez” párosuló akusztikus zenei program pedig a “szofisztikált” szórakozás jegyében egészíti ki a szurkolást, valamint az eseményhez tartozó holdfényes borozást.

A mezőny terjedelmét illetően két-, három-, illetve négy fős csapatból fog állni, hozzávetőlegesen ötven hajóval a vízen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik