Kultúra

Velencei-tó környéki programcsokor

Programlehetőségek a Velencei-tónál és környékén.

A Velencei-tó partján tartalmasan telik a szünidő, ha valamelyik tematikus táborban vesz részt a gyermek vagy akár az egész család. A napközis táborok között ide kattintva válogathat.

Június 15-16 között Vereben kerül megrendezésre a Végh János tiszteletére alapított zenei napok.A hagyományos kétnapos rendezvénysorozat a falu mecénásának állít emléket.A részletes programot itt találja meg.

Idén nyáron is vár minden gyermeket Keszeg Karcsi kölyök strandja, rengeteg érdekes családi programmal, vetélkedővel és nem utolsó sorban óriási ugrálóvárral. A strandon a nagyobbak és a felnőttek kipróbálhatják az élő tekepályát is: 15 méteres vizes gumipályán hason csúszva tarolhatják le a tekebábukat.

Expedíció Velencei-tó kenutúrák: Családoknak, barátoknak, táborozóknak, osztálykirándulóknak, csapatépítőknek! Az év minden napján. A tó több pontjáról. 1,5-3-6 órás túrák. 4-7-8 személyes túrakenukkal. Szakvezetővel vagy GPS-szel.

4-7-8 személyes túrakenuk használata nem igényel vízi jártasságot. Mentőmellényt, evezőt biztosítunk minden résztvevő számára, melyek használata kötelező. Felfedező útjaikat biológia szakirányt végzett, a tavat jól ismerő túravezető irányítja, aki az egyes állomáshelyeken természetismereti előadást tart. A kenuzás után, a megszerzett ismereteken alapuló, rövid kérdezz-felelek játék keretében a tó élővilágát ábrázoló képeslapokat nyerhetnek az ügyesen válaszolók (szakvezetett túrákra vonatkozik, GPS-es túrákra nem).

SUP-kajak minden vasárnap: Minden vasárnap 10 órai indulással SUP-kajak kirándulás a tavon a BIC tesztcentrum szervezésében. A táv kb. 10 km. Kezdőket is bátran kipróbálhatják! Nyugodt tempóban mindenki meg tudja tenni a távot!

Hajójárat Gárdony-Pákozd között hétvégeken és ünnepnapokon: Elő- és utószezonban (04.27-06.16. valamint 08.31-10.20. között) hétvégén és ünnepnapokon közlekedik hajójárat a Velencei-tavon.

Teljes árú jegy: 650 forint,  a kedvezményes diák (18 éves kor alatt) és nyugdíjas jegy: 500 forint. Gyermekek 4 éves kor alatt jegy nélkül utazhatnak.

2013-ban is rendeznek vitorlás versenyeket a Velencei-tavon. A versenyekről bővebben itt tájékozódhat. A 2013-as versenyek időpontjait az evezős és kajak-kenu pályán itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik