Kultúra

VeszprémFest 2013: világsztárok Veszprémben

veszprém fest (veszprém fest)
veszprém fest (veszprém fest)

Július 16–20. között Veszprémben láthatók a legjobb hazai és nemzetközi produkciók, a klasszikus zenétől a dzsesszen át az operáig.

A VeszprémFest egy olyan zenei, kulturális nagyrendezvény, amely a zenei műfajokból – nem kötve meg magát egy mellett – a legmagasabb minőséget kívánja bemutatni nézőinek, évről évre, idén immár 10. alkalommal – írja Mészáros Zoltán ügyvezető igazgató a fesztivál honlapján.

„Világsztárok Veszprémben! Találkozzunk Veszprémben! – hirdettük az Ünnepi Játékok első évében, és ez így van ma is, amikor a 10. alkalomra készülünk nagyszínpados, nemzetközi produkciókkal, melyek talán valamennyi korábbi évhez képest is szerteágazóbb, eklektikusabb utazást ígérnek a zenei műfajok között. És ez ma már hagyomány; az egyes napokon – a különböző zenei műfajok legmagasabb minőségét megcélozva – a világzene, a dzsessz, sőt ez évben a popzene szerelmesei is világhírű előadók produkciói közül válogathatnak. 107 Grammy-díj. Az idei év nyarának végére ez a mérlege a VeszprémFestnek. A nemzetközi zenei élet képviselői 107 Grammy-díjjal a hátuk mögött látogattak el Veszprémbe!”

Missziójuk az ünnepi játékok kezdete óta változatlan: Legyen a VeszprémFest egy vidéki végvára a világszínvonalú zenei produkcióknak, otthona – még ha csak egy-két napra is – azoknak a világsztároknak, akik Európa és a világ színpadainak deszkáin is otthonosan mozognak, és – persze – legyen ez a pár nap egy évről évre fontosabb bejegyzés a fesztivál-, kultúra- és zenerajongók naptárában!

2012-es program:

Július 18. – George Benson
Július 19. – Mezzoforte és Matt Bianco
Július 20. – Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omaha Portuondo
Július 21. – Donizetti: Don Pasquale – Ruggero Raimondival és Miklósa Erikával

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik