Kultúra

Milyen lehetőségei vannak ember-állat kapcsolat újszerű értelmezésének?

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 06. 12. 18:13

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjét június 17-én, 18 órakor rendezik a JATE Klub nagytermében.

Az SZTE Innovációs Klub következő estjén a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogy miként értelmezhető az innováció a pszichológia tudományos paradigmáján belül, és milyen lehetőségeket rejt magában a hagyományos ember-állat kapcsolat újszerű értelmezése, az állat-asszisztált terápia.

Ez egy olyan foglalkozás, amelyben valamilyen állat segíti a beteg gyógyulását. A módszert a 60-as években dolgozták ki az érzelmileg zavart, árva gyerekek gyógyítására, majd a terápiákat alkalmazni kezdték súlyos vagy gyógyíthatatlan betegek segítésére. Napjainkban az idős emberek szellemi és fizikai leépülésének lassításában is fontos szerepet játszanak a terápiában részt vevő állatok.

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjét 2013. június 17-én 18 órakor rendezik a JATE Klub nagytermében.

A rendezvényen beszélgetést hallhatnak Kígyós Tamás pszichológussal és az est vendégeivel. A rendezvény házigazdái: Buzás Norbert, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, illetve Kapás Ferenc, a NOS-Szeged Kft. ügyvezetője.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztráció az alábbi oldalon: http://www.u-szeged.hu/Innovaciosklubest

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.