Kultúra

Duplájára nőtt az érdeklődés a Balaton Sound iránt

balaton sound (balaton sound, )
balaton sound (balaton sound, )

Idén hetedik alkalommal hívja a zamárdi szabadstrandra híveit Magyarország legnépszerűbb prémiumeseménye, a Balaton Sound. Idehaza és külföldön egyaránt közel duplájára nőtt az érdeklődés, amely eredményeként pár nap alatt elkapkodták az összes bérletet, már csak napijegyet lehet váltani.

Az idén július 11-14. között a szokásos helyszínre, Zamárdiba szervezett fesztivált hetedszerre rendezik meg. Soha nem látott figyelem kíséri Európa legjobb, közepes méretű fesztiválját, amely hivatalos neve az idei évtől MasterCard® Balaton Sound. A szervezők felhívják mindenki figyelmét, hogy csak a hivatalos árusító helyeken vásároljanak jegyeket-figyelmeztetnek a szervezők a rendezvény hivatalos oldalán.

2007 nyarán valami megváltozott a Balaton partján. A zamárdi szabadstrandon a Balaton Sound fesztivál rázta fel – méghozzá nem is akárhogy – a hazai bulizene rajongóinak életét és gyűjtötte egybe a főként elektronikus ihletésűbb vonulatok lelkes híveit határon innen és túl.

A 2008 óta Heineken Balaton Sound néven futó rendezvény már az elejétől exkluzív fesztiválnak indult, ás Zamárdi partjának homokjában valóban azzá is érett. A szervezők komolyan vették, hogy négy napon át a maximumon pörögjön a buli: A folyamatos partyhangulat, a világzenétől a legőrültebb tecktonik, dubstep, deep house ritmusokig dübörgő zene és az impozáns hazai fellépősereg mellet a fesztivál olyan világsztár fellépőket tudhat már hívének, mint Jamiroquai, David Guetta, Fatboy Slim, Massive Attack, Armin van Buuren, Kraftverk, Beastie Boys, Basement Jaxx, The Brand New Heavies, Moby, Snoop Dogg, Portishead vagy Underworld.

A Sound kiadós mennyiségű, nem keveset kért fellépőkkel csalogatja Zamárdiba a fiatalokat: Steve Aoki, Justice, Dada Life, Hardwell, Bloody Beetroots, Amon Tobin, Brodinski és Dixon már betonbiztos pillérei lesznek a 7. etapnak. Ha pedig még ez valakinek nem elég meggyőző, akkor egy még tetemesebb második adag már végképp kikerekítette a kínálatot! Csak mutatóba a tucatnyi tételből: Érkezik az örök hazai kedvenc The Prodigy és Armin Van Buuren, a rég ide várt Jamie Jones, az újra turnézó Wu-Tang Clan vagy a megunhatatlanCrystal Castles, de ha még mindig nem az igazi, véletlen sem kell Dunának menni, akad még bőven olyan, a hazai – és az egyre nagyobb arányú külhoni – publikum által egy emberként követelt név, akik ide csalogatása nagyjából egybefüggő vigyort okoz majd jópár tízezer ember orcáján-írja a programturizmus.hu.

E fenti mosolyfakasztásra valószínűleg vita nélkül remek példa az igen méretes, 21-es pakkban érkezett Balaton Sound név-update, olyan bulikirályokkal mint Dimitri Vegas & Like Mike, Loco Dice, Fedde Le Grand, Avicii, Cee Lo Green, Green Velvet vagy épp Seth Troxler, erre pedig tavasz közepén ráfejelt például a nagyon várt Modestep, a trance király Above&Beyond, maga Nas a tengeren túlról és még egy hatalmas adag, immár hazai tételekkel is gazdagon fűszerezettt lista, ami bizony igen vaskos érveket ad az idei Balaton Sound alá!

Jegyek: 14 000 – 39 000 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik