Kultúra

Miért (ne) utáljuk a porcelánbabákat?

Dr. Nagy Veronika muzeológus előadásával zárul a „Kirakó" szabadegyetemi előadás-sorozat első féléves programja. A nyári szünet előtti utolsó kedden, június 11-én 16.30 órakor kezdődő eseményen a porcelánbabák történetéről lesz szó a Hetedhét Játékmúzeumban.

A Moskovszky-gyűjteményben nagyon sok porcelánbabával találkozhatunk, de a kiállítás megtekintése önmagában nem ad alkalmat azok sokféleségének, sokrétű jelentésének megismerésére. A porcelánbaba, mint játéktípus több mint 150 éve jelent meg a játékgyártásban, népszerűsége azóta is töretlen, de folyamatosan éri kritika is. Vajon miért volt a 19. század közepén forradalmi újítás, miért rajonganak érte a gyűjtők, és igaz-e, hogy régen a kislányok csak vasárnap játszhattak velük?

A Hetedhét Játékmúzeum „Kirakó” című szabadegyetemi előadás-sorozata első félévének lezárásához érkezett. A nyári szünet előtti utolsó előadást 2013. június 11-én, kedden, 16.30 órától hallgathatják meg az érdeklődők, amelyet dr. Nagy Veronika néprajzkutató, a Moskovszky-gyűjtemény muzeológusa tart „Miért (ne) utáljuk a porcelánbabákat?” címmel a múzeum Réber-termében. Az előadás ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik