Kultúra

Benczúr-kiállítással nyílik a Múzeumok éjszakája

Már készül a Móra Ferenc Múzeum az idei Múzeumok Éjszakájára: június 22-én, szombaton este nagyszabású Benczúr-kiállítást nyitnak majd.

A Nyíregyházáról érkező festmények és grafikák kibontására június 6-án, csütörtökön 11 órakor kerül sor sajtónyilvános esemény keretében.

Benczúr, a festőfejedelem címmel nyílik kiállítás a legendás piktor alkotásaiból a Múzeumok Éjszakáján a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton több mint harminc festményt és grafikát mutatnak be a hazai historikus festészet kiemelkedő alakjának munkásságából. A lenyűgöző portrék mellett tájképeket is láthatnak az érdeklődők, az alkotások Nyíregyházáról és a Magyar Nemzeti Galériából érkeznek Szegedre.

A Benczúr-kiállítás mellett további érdekességekkel, színes programokkal várják a kultúra szerelmeseit a Móra-múzeumban az idei Múzeumok Éjszakáján. Szintén ezen az estén nyitják meg a Hideg nyalat című fagylalttörténeti tárlatot, majd egy különleges szögedi boszorkányper részeseivé válhatnak az érdeklődők. A Fekete házban pedig –az Örkény-kiállítás apropóján- egy Egyperces-maratonba szállhatnak be a látogatók június 22-én éjjel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik