Kultúra

Folytatódhat a művészi emberevés

Hosszú bizonytalanság után eldőlt, hogy folytatódhat az AXN saját gyártású sorozata, a Hannibal.

Két hónappal ezelőtt még kétségek sem merülhettek fel azzal kapcsolatban, hogy Bryan Fulleréknek sikerül véghezvinni tervüket, ami szerint – legalább – 3 évad alatt szeretnének eljutni a Vörös Sárkány című film történetéig. A sorozat nézettsége azonban gyorsan csökkenni kezdett az amerikai NBC-n és hiába a sorozatvilágban különlegesnek számító látvány- és hangulatelem, a széria 3-4 epizód után már több negatív kritikát is begyűjtött.

A Hannibal azonban még így is jóval az átlag nyomozós sorozatok előtt jár, és ezt nemcsak Thomas Harris regényeinek és a Hannibal Lecter-filmek (A bárányok hallgatnak, Vörös Sárkány, Hannibal) megfelelő alapjának köszönheti, hanem annak is, hogy az erőszak művészi ábrázolásával óriási rajongóbázisra tett szert az interneten, ráadásul olyan hangulatot teremt, amit országos csatornákon elvétve élhetünk csak át.

Az NBC részben ezért is döntött a sorozat folytatása mellett, és persze azért, mert az a sorozat koprodukcióban készül, így a gyártási költsége annyira „elenyésző”, hogy azzal megéri rizikót vállalni egy újabb évaddal, hátha a rajongóbázist nézettségre tudják váltani. Nem egy sorozatnak sikerült már.

A Hannibal sorozat 2. évada egyébként csak 2014-ben érkezik az NBC és várhatóan a magyar AXN csatornára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik