Kultúra

A PeCsát is átkeresztelték

petőfi csarnok (petőfi csarnok)
petőfi csarnok (petőfi csarnok)

Petőfi Rendezvényközpont az új neve a majd' 30 éves, megújult szórakozóhelynek.

Június 28-tól datálják a változásokat a Petőfi Csarnokban. Akkor változik a név is kicsit hivatalosabbra. A megújulás látványos is, felújították a színpadot, az elektromos hálózatot és a kültéri vizesblokkokat, rendbetették a szellőztetést, illetve VIP teraszt alakítottak ki. Az 1020 négyzetméteres belső nagytermen kívül így egy 4500 fő befogadására alkalmas, megújult szabadtéri helyszínnel bővült a komplexum.

A Cortina Service Kft., amely 2009 óta működteti a csarnok éttermét és kávézóját, 2011 decemberében kötött nyertes pályázóként bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal. A cég tíz évre kapta meg a Petőfi Csarnok üzemeltetési jogát, majd a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. kockázati tőkét fektetett be a társaságba.

“Több mint nettó 300 millió forintos beruházást vállaltunk, ebből 100 milliót fordítottunk infrastrukturális fejlesztésekre. A megújulás jegyében stratégiai együttműködést alakítottunk ki a Third Generation Management programszervező céggel” – mondta Nagy Károly, a Cortina Service Kft. ügyvezetője.

A Városliget szívében található Petőfi Csarnok 1985 tavaszán nyílt meg, majd a főváros egyetlen ifjúsági szabadidőközpontja lett. A népszerű könnyűzenei koncerthelyszín évente több száz kulturális rendezvénynek és kiállításnak ad helyet, és számos közösségi klubot működtet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik