Kultúra

Megvan a legszínesebb magyar szó

betuk(960x640)(1).jpg (betűk, játék)
betuk(960x640)(1).jpg (betűk, játék)

A győztes még a mosolyt és a pálinkát is maga mögé utasította.

A prizma lett a nyertese a legszínesebb magyar szót kereső pályázatnak, amelyen idén 65 szó versengett egymással. Több mint 27 ezer szavazat érkezett a 2013 legszínesebb magyar szavát kereső versenyre, amelyet tavasszal hirdetett meg a Színes Város Csoport és a Fővárosi Beszédjavító Intézet. Az online szavazók a prizma után a mosoly és a pálinka szavakat találták a legszínesebbnek, a legérdekesebb tipográfiai megoldásért járó különdíjat a pirkadat nyerte el – derült ki a keddi eredményhirdetésen.

A nevezők a budapesti Erzsébet téren található interaktív tábla kockáiból rakhatták ki az általuk legszínesebbnek vélt magyar szót, majd miután művüket lefotózták, el kellett küldeniük a Színes Város Csoport oldalára, ahol a közönség kiválaszthatta a neki legjobban tetszőt. A legszínesebb tíz magyar szó közé a dobogósokon túl az álom, a búgócsiga, a rakoncátlan, a tündérpor, a kíváncsiság, a szappanbuborék és a pipitér került.

A versenyt tavaly indította el először a két szervezet, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelvben használatos kifejezések játékosságára és színességére. Az indulás óta egyre több szülő fordul a szakemberekhez tanácsért, hogy ötletesebben és jobban használhassák az anyanyelvet.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik