Kultúra

Szex az ex után

Vajon sikerül-e a savanyú képű, kisfiús modorú, szerény altesti adottságokkal rendelkező könyvelőből lepedőakrobatát faragni? Egy vígjátékban mindenképpen.

Azzal indít a film, hogy a leendő ara bealszik a könnyűnek szánt reggeli szex közben. A néhány órával későbbi lánykéréstől pedig idegrohamot kap és elküldi a fatökű vőlegényjelöltet. Az megy is, kénytelen-kelletlen, s szentül hiszi, hogy ha csajozásban jártas jó barátja (nevezett nőfaló indiai származású – Káma Szutra, értjük, ugye, a finom utalást?) felokosítja majd a helyes szeretkezés rejtelmeiről, akkor ő, a frusztrált könyvelő (aki hangsúlyozottan zsidó – Freud, pszichoanalízis, értjük, ugye, a finom utalást?) az újonnan kigyakorolt remek készségekkel nem csak a létező összes nőt bolondítja magába, de még tőle elfordult szerelme kegyeit is visszanyeri tán. (Aki viszont egyenest a jeges Winnipegből való, ahol a medvék vannak, meg hideg, brrr. Értjük ám a finom célzást itt is, főleg, amikor látjuk, hogy a nő barátja távoztával hogy’ nem bír kielégülni se pasikkal, se nőcikkel, se mindkettővel együtt.)

Nem kell aggódni, nem fajul pornográfiává a férfiasság kifejlesztéséért végül egy sztriptíztáncosnő szigorúan szóbeli útmutatásai alapján folytatott küzdelem (mert hát küzdelemként van itt ez megjelenítve). Elvégre komédiaként igyekszik nézőket szerezni magának ez a mérsékelt ötletességgel megvalósított produkció, azt meg inkább a poénok működtetik, ha vannak. Kár, hogy eléggé másodlagos frissességűek az elsülő viccek (az elsüléssel kapcsolatos meg, mondjuk, cseppet gusztustalan). A végére szánt nagy tanulság – két ember között csakis az őszinteség, önmagunk (adottságaink és hiányosságaink, vágyaink és félelmeink) felvállalása és szerelmünkkel való megosztása eredményezhet valóban intim kapcsolódást – olyan újszerű gondolat, hogy bármelyik magazin párkapcsolati tanácsokkal szolgáló rovatában megállná a helyét. Csak éppen a nemrégiben Meryl Streep és Tommy Lee Jones főszerepelte senior-verzióhoz képest (Amit még mindig tudni akarsz a szexről) itt klasszisokkal gyengébb a szereposztás.

 

Ajánljuk: azoknak, akik egy filmből szeretnének pontos útmutatást kapni a csiklóval történő megfelelő bánásmód tekintetében.

Nem ajánljuk: azoknak, akik még emlékeznek a múlt heti rom- és egyéb komok poénjaira.

TPP

My Awkward Sexual Adventure – színes, feliratos, kanadai vígjáték, 2012. Rendezte: Sean Garrity. Szereplők: Jonas Chernick (Jordan Abrams), Emily Hampshire (Julia Bowe), Sarah Manninen (Rachel Stern), Vik Sahay (Dandak Sajal), Melissa Marie Elias (Reshma), Randy Apostle (Finkelstein rabbi), Jessica Burleson (Melanie). 98 perc. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Hazai bemutató: május 23.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik