Kultúra

Ha nem tudod megmenteni az emberiséget, ments meg egy gyereket!

Az Ezer Lámpás Éjszakája kampány életében május 25-e a legfontosabb időpont. Ezen a napon az ország több pontján, köztük Székesfehérváron is egész napos jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

“Ha nem tudod megmenteni az emberiséget, ments meg egy gyereket!” Magyarország egyik legismertebb társadalmi célú programja és kampánya 2011-ben indult. A civil kezdeményezés ötletgazdája Kárász Róbert, a TV2,-Mokka műsorvezetője-írja honlapján az Ezer Lámpás Éjszakája.

Számomra megdöbbentő volt az a hír, amiben azt olvastam, hogy Magyarországon évente 10-12 ezer gyerek eltűnését jelentik be, de igazán sokkoló az volt, amikor a statisztika arra hívta fel a figyelmet, hogy kb. 90-100 gyerek tűnik el nyomtalanul! Ez volt az a pillanat, amikor megszületett a fejemben az Ezer Lámpás Éjszakájának gondolata. Szomorú tény, de bármelyik pillanatban indítanának egy frissítést az eltűnt gyerekek listáján, mintegy 1000 keresett fiatalkorú adata jelenne meg. Az Ezer Lámpás Éjszakája kampány középpontjában tehát az eltűnt gyerekek állnak. Célunk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel minél hatékonyabb módon és módszerekkel felhívjuk a társadalom figyelmét az aggasztó jelenségre, másrészt segítséget nyújtsunk az eltűnt gyerekek felkutatásában- mondta Kárász Róbert.

Az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozat legfigyelemfelkeltőbb pillanata az, amikor az ország több városában, egy időben a magasba engedik azt a több ezer világító lufit, melyekkel az eltűnt gyerekekre emlékeznek. Azok a fiatalkorúak pedig, akik látják a fényt – de távol vannak szeretteiktől – sose felejtsék el, hogy őket is hazavárják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik