Kultúra
Grand Café Mozi és Kávézó (grand café logó)

A Filozófia Hosszú Éjszakája a Grand Caféban

24.hu
24.hu

2013. 05. 14. 15:13

Miben különbözik egymástól a művészi és a filozófiai alkotás? - többek között erre a kérdésre is választ kaphat az, aki május 15-én, 20 órától a Grand Caféba látogat.

A filozófia ötödik hosszú éjszakáján ezekről és ehhez hasonló kérdésekről fognak beszélgetni négy olyan szerzővel, akinek a közelmúltban jelent meg filozófiai tárgyú könyve:

Czeglédi Andrással: Fjodor Mihajlovics Niëtzky: Széljegyzetek a kései Nietzsche nihilizmus- és esztétikumképéhez (L’Harmattan, 2013),

Csejtei Dezsővel: Filozófiai elmélkedések a tájról (Attraktor, 2012), Szerzők: Csejtei Dezső és Juhász Anikó; Oswald Spengler: Válságok árnyékában, ford. Csejtei Dezső, Juhász Anikó.

Gyenge Zoltánnal: A megfordult világ, Ismeretlen Kierkegaard-kézirat (Kalligramm, 2012),

Simon Józseffel: Létre nyílt lehetőség, Ismeretelmélet és metafizika Duns Scotus és Szent Tamás filozófiájában (L’Harmattan, 2012).

Az est bevezetőjeként kerül sor a Különbség című filozófiai folyóirat 2013/1-es, „A végtelen értelmezései a kora újkorban” című számának bemutatójára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.