Kultúra

Tizenegy plusz egy napon át: Kortárs Művészeti Fesztivál

Egy volt királyi város történelmi helyszínein, egy művész által emelt igazi várban, és az egész városban tizenegy plusz egy napon át, fesztivál. Május 16-26 között újra Kortárs Fesztivál.

A 14. Kortárs Művészeti Fesztivált Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitja meg május 16-án, csütörtökön 17 órakor a Pelikán Galéria előtti téren, közreműködik a Corpus Rézfúvós Quartet.

A fesztiválnyitányt kiállításnyitó követi: Kovalovszky Márta művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe a Pelikán Galéria különleges tárlatát, a Képzavarok- Képzavarók című, múzeumpedagógusok által inspirált művekből rendezett kiállítást.

23 szervező, 22 helyszín, 33 féle program 38 alkalommal, összesen 48 produkció – foglalta számokba a 14. Kortárs Művészeti Fesztivál eseményeit a programok koordinátora, Vadász Imre.

A Kortárs Művészeti Fesztivál legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik: a JAM-BORY-VÁR, ami május 25-én lesz.

Tizenegy plusz egy napon keresztül lesznek képző-, ipar- és fotóművészeti tárlatok utcán és kiállítótermekben; világ-, jazz- és kortárszenei események, koncertek; kortárs táncszínház magyar néptánc alapokon; kortárs irodalom és felhasználása; családi- és gyermekprogramok; alternatív színházi bemutatók; pályázatok.

Részletes program itt található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik