Kultúra

Mara Kinga a Forrás Galériában

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 05. 07. 10:01

Új kiállító a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában: május 15-én 18 órakor nyitjuk meg Mara Kinga festőművész tárlatát.

A Kortárs Művészeti Fesztivál nyitónapján Mara Kinga festőművésznő kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Székesfehérváron, a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában.

A fiatal művész 2007-ben szerezte meg diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Egyéni, erőteljes faktúrájú festményeit afiguralitás jellemzi. Képciklusai, sorozatai mélyen támaszkodnak tapasztalataira, benyomásaira, vágyott élményeire. Festményein olyan szubjektív világot teremt, melynek motívumai szerves részét képezik saját nemzeti kultúrájának, identitásának, értékeinek. A mostani kiállítási anyag egyrészt azon élményekből táplálkozik, melyeket a 2011-ben megrendezett XIV. Pekingi Nemzetközi Art Expó kapcsán szerzett.

A távoli ország kultúrája, a kínai-magyar motívumkincs kapcsolata, illetve ellentétessége nagy hatással volt rá. Síkszerű formákon, leegyszerűsített alakzatokon keresztül ismerteti meg a művész a nézőkkel ezeket az új értékeket, amelyeknek felfedezéséhez olyan hétköznapi csodák megélése segítette hozzá, mint az anyaság, a szerelem, az elmúlás. A tárlatot Giró-Szász Krisztina művészeti menedzser nyitja meg. A kiállítás kurátora Hegedűs Lilla művészettörténész.

A kiállításmegnyitó előtt, 17 órától a Cyrano Cafféban Mara Kingával Giró-Szász Krisztina beszélget.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

3d illustration of city quarter construction with crane over black background

Lakáskassza: kétharmad a kormány ellen

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.