Kultúra

Fotóbícs és Rajzfilmünnep a Szabadművelődés Házában

Két nagyszabású rendezvényre várja az érdeklődőket a hétvégén A Szabadműveldőés Háza. A fotózás szerelmesei a Székesfehérvári Fotó Udvar – FOTÓBÍCS – programjaira látogathatnak ki szombaton, az intézmény melletti tóparti szabad területre. A vasárnap zajló Rajzfilmünnepre kisgyermeket, szülőket, felnőtteket egyaránt várnak.

A Székesfehérvári Fotó Udvar – FOTÓBÍCS – eseményeit ötödik alkalommal rendezik meg szombaton 09.30 órától. A Csónakázó-tó melletti szabad területen várják az országból a fotózás iránt érdeklődő alkotókat és nézőket egyaránt.

A fotósok maximum 10 képpel nevezhetnek, melyekből szabadtéri kiállítás nyílik, a zsűrizésre és az ünnepélyes díjátadásra 13.00 órakor kerül sor. Közben egész nap fotózással egybekötött színes műsorokkal szórakoztatják a vendégeket, fellép többek között a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, és 16.00 órától lesz slágerparádé. A rendezvény ideje alatt profi sminkesek és fodrászok által még szebbé varázsolt modellek állnak a fotósok rendelkezésére. Rossz idő esetén az intézményben, zárt térben tartják meg a programot.

A vasárnapi 10.00 és 18.00 óra között zajló Rajzfilmünnep kiváló kikapcsolódást ígér gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak egyaránt. A Szabadművelődés Háza Kiállítótermében olyan régi klasszikus történeteket vetítenek, mint „A nagy ho-ho-horgász”, a „Kukori és Kotkoda”, „Süsü, a sárkány”, magyar népmesék és „Pom-Pom meséi”. A Színházteremben elsősorban középiskolásoknak és a felnőtteknek vetítik a Flying books, Elecktroshock, Zing, Harbour, Between című filmeket az Osztrák Kulturális Fórum felajánlásával, a „Kutya a mennyben” című alkotás pedig a Dán Kulturális Intézet és Dán Filmintézet felajánlásával kerül műsorra. Az Animációs teremben a C.A.K.Ó Stúdió összes felajánlott filmje, NuKu Film – Anilogue 2012 workshopra készített papírkivágás animációk tekinthetőek meg.

Csatlakozott a rendezvényhez a székesfehérvári Animono filmkészítő műhely és Hegedűs 2 László alkotó is, akiknek munkáit szintén vetítik. A program teljes ideje alatt többféle kreatív kézműves foglalkozás, rajzfilm-alkotás, óriáskirakó és óriásszínező szórakoztatja a közönséget A Szabadművelődés Háza aulájában.

Ajánlott videó