Kultúra

Csúnyán mellényúlt, mégis tarolt az M1

mtv studió (mtv studió, televízió, duna tv, )
mtv studió (mtv studió, televízió, duna tv, )

Csaknem tíz órán keresztül piacvezető pozícióban volt a közszolgálati csatorna szerdán, noha az esti filmet csak a felétől kezdték el vetíteni.

A május elsejei ünnepi műsorrendben a Ma reggel kezdésétől A nagy futam című légi- és aszfaltshow végéig, csaknem 10 órán keresztül az M1 piacvezető helyet foglalt el a televíziós piacon – mutatott rá a Nielsen közönségmérése. A reggel 7 órától délután fél 5-ig terjedő idősávban az M1 közönségaránya a teljes népesség körében 12,7 százalék volt, míg a többi csatorna mind 10 százalék alatt maradt. A felnőttek körében még nagyobb különbséggel nyert az M1, itt a közszolgálati csatorna részesedése 14,5, míg az azt követő TV2-é 10,3 százalék volt.

Estére aztán a hatalmas nézettségtől megrészegülhetett a közszolgálati csapat, a háromnegyed tízkor kezdődő Doktor Parnassus és a képzelet birodalma című filmet ugyanis véletlenül a felétől kezdték el vetíteni. A comment:com beszámolója szerint az M1 végül a legegyszerűbb megoldást választotta: „az egy órával korábban, kissé kínosan véget érő film után minden magyarázat vagy hibaüzenet nélkül benyomtak egy ajánlót és egy reklámot, majd folytatták, mintha mi sem történt volna, egy órával előrehozták Quincy Jones 75. születésnapi koncertjét.”

A film előzetesét, valamint a blogbejegyzést itt találja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik