Kultúra

Hétvégi programkavalkád Fehérváron

Számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a székesfehérváriaknak az előttünk álló hétvégén.

Várja vendégeit az Öreghegyi Egészségnap, a Maroshegyi UnderGrund, lesz Szent György-napi családi program a Kézművesek Házában, délután Anyák-napi barkácsolást szervez a Szent István Művelődési Ház, majd a színházban, két időpontban szervez gálát az Alba Regia Táncegyüttes a Tánc Világnapja tiszteletére.

Az Öreghegyi Egészségnap szombaton reggel közös futással indul, a résztvevők 8.25 órától gyülekeznek az Öreghegyi Közösségi Háznál, majd a Kassai út – Verebélyi utca – Selmeci utca – Szakolcai utca – Kassai út – Vágújhelyi utca – Selmeci utca  útvonalon tesznek meg csaknem két és fél kilométert. A Közösségi Ház egész nap nyitva áll a látogatók előtt, akik a legkülönfélébb szűrővizsgálatokon vehetnek részt, számos sportolási lehetőséget ismerhetnek meg, valamint lesznek családi- és gyermekprogramok is. 17.00 órakor közös faültetéssel zárul a nap, a 2013-as Emlékév tiszteletére elültetik Szent István almafáját az intézmény udvarán.

Hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendezik meg a Maroshegyi UnderGrund-ot a Mezővári József sportpályán 9.00 órai kezdettel. A délelőtti futballmérkőzéseken  a legifjabb labdarúgó- palánták mutatkoznak be a Bozsik program keretében. A jó hangulatú ebédnél lesz palacsintaevő verseny, délután kutya- és zumba bemutatókat tartanak, illetve rendelkezésre áll egy drogprevenciós sátor is. Este koncertekkel ér véget a tavaszköszöntő rendezvény.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete családi programmal készül szintén szombaton, Szent György-napjához kapcsolódóan. A 10.00 és 15.00 óra között zajló „Süss fel nap, fényes nap….” című rendezvény meséléssel kezdődik az alkalomhoz kapcsolódó szokásokról, hiedelmekről, teendőkről, majd Juhász Imre juhász bemutatja a  suba és a bekecs varrását. A kézműveskedés keretében lesz koszorúfonás, csúzlikészítés, illetve virágok barkácsolása fonalból és csuhéból.

A Szent István Művelődési Házban az Anyák-napjára készülnek. Szeretettel várják a barkácsolni vágyó gyerekeket, akik tavaszi díszeket, apró ajándéktárgyakat készíthetnek a 15.00 órakor kezdődő foglalkozáson, majd lesz néptánc és népi játékok tanulása.

Az Alba Regia Táncegyüttes két időpontban is gálaműsorral ünnepli a Tánc Világnapját a Vörösmarty Színházban. A 15.00 és 19.00 órakor kezdődő programokon fellép a felnőtt, a senior- és a gyermektánccsoport is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik