Kultúra

Szeged Napja Ünnepségsorozat – Hídvásár

A hídivásárt minden év májusában a Szeged Napjához legközelebbi hét végén rendezika Hídi vásárt. Ez ebben az évben május 17.-ére esik.

A Szeged Napja körüli események egyik leglátványosabb rendezvénye a Hídi vásár, az egyik legnagyobb hazai kézműves vásár és bemutató.

Magyarországi illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek a lezárt Belvárosi hídon kínálják portékáikat, és betekintést nyerhetünk látványműhelyekbe is. Kellemes program ez családok, idősek és fiatalok számára egyaránt, hisz végigjárni a kínálatot több mint egy kilométeres séta.

A Hídvásár azonban nem korlátozódik csupán a Bevárosi Hídra, elfoglalja a Híd és Oskola utcát is. Az esemény két napján mindhárom fő rendezvény – a Széchenyi téri Borfesztivál, a Dóm téri Kavalkád és a Hídvásár – összeér. A Hídvásárban nem csak kéézműves árukat találhatunk, ugyanis a híd újszegedi lábánál minden évben helyet kap az Ördögszekér színpad, ahol mindkét nap délelőtt 10 órától estig lépnek fel előadók. Itt a hazai folk, etno és világzene legfrissebb produkciói, utcaszínházi előadások, gyermekszínházak váltják egymást.

Reméljük idén is kedvez nekünk a kellemes, napos és meleg idő, hogy kilátogathassunk és megcsodáljuk kézműveseink remekműveit, netán vásároljunk magunknak egy két hasznos vagy dísznek szánt portékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik