Kultúra

Pünkösdi pincejárás

3 napon keresztül kóstolókkal, különféle programokkal várják a látogatókat a Pannonhalmi Borvidéken.

A Pannonhalmi Borvidék mintegy 650 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország egyik legkisebb, ugyanakkor talán leghosszabb szőlészeti-borászati múltra visszatekintő régiója. A borvidék csaknem 100 évvel ezelőtti, többek között a bencés szerzetesek évezredes szakmai eredményein alapuló hazai és nemzetközi hírneve a szocializmus idején elhomályosodott, 10 évvel a rendszerváltozás után azonban a magasfokú szőlőművelés, a kíméletes borkészítés és immár a minőségi vendéglátás útján halad egykori (el)ismertségének visszaszerzése felé. Ismerje meg ezt az egyedi klimatikus és talajtani adottságokkal bíró borvidéket a történelmi bencéshagyományokkal és a legkorszerűbb technológiákkal egyaránt rendelkező Pannonhalmi Apátsági Pincészet és hangulatos borvidéki családi birtokok felfedezésén keresztül!

A pünkösdi ünnepek alkalmával május 18-20-a között, a szombati, vasárnapi és hétfői napokon a borvidék 11 borásza, borászata és a Borporta várja szeretettel a felfedezésre vágyó közönséget, míg a jogosítványkímélő utazást pincéről pincére a győri Hotel Famulus szállodától 2 és fél óránként induló borvidéki buszos körjárat biztosítja. A járatokon a borvidéket és a pincészeteket ismerő segítőkész utaskísérő várja a látogatókat.

A szombati, vasárnapi és hétfői napokon közlekedő buszra az első felszálláskor az utaskísérőknél készpénzben napijegy váltható, amelyek segítségével bármelyik megállóban fel-vagy leszállhat az utas.

A napijegy ára 1.500.-Ft/fő

A borvidéki buszjáraton való utazáshoz előzetesen küldjék el regisztrációjukat az alábbi elérhetőségek egyikére:

E-mail: sandor.borbely@borpromo.hu
Telefon: 20/566 08 03

A Pünkösdi Pincejáráson számos termelő bemutatkozik, köztük a Huszár Pincészet, a Babarczi Szőlőbirtok, a Deé Családi Pincészet, de többek között Ács György Pincészete is.

Részletes programokért klikk ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik