Kultúra
Gombos Lajos fotográfiája (Gombos Lajos fotográfiája)

A polaroid alkímiája a REÖK-ben

24.hu
24.hu

2013. 04. 20. 11:20

Itt és most címmel az instART csoport kiállítása nyílik meg április 26-án délután 5 órakor a REÖK Palotában.

Napjainkban már mindent digitalizálunk. Ez történik a fényképezéssel is. Digitális gépek millióit adják el. Az élet több területén szükség van a digitális gyorsaságára, az azonnal kész képre. „Majd számítógépen kijavítjuk” jelszóval sokan meggondolatlanul fényképeznek.

Az instant technika felhasználási területe egyre jobban beszűkül, bár több fotográfus jelenleg is aktívan a polaroid technikát használja művészi elképzeléseinek, egyéni látásmódjának kifejezésére. Hazánkban ezeket a művészeket fogja össze az InstARTcsoport, akiket manapság is az azonnali kész kép varázsa nyűgöz le. A szinte határtalan kreatív lehetőségek és az alkalmazott fényképezőgépek speciális technikai megoldásai – és nem utolsó sorban a nyersanyag ára – miatt a fotográfus gondolkodásra kényszerül. Egyes Polaroid anyagok kis mérete különleges, intim hangulatot adhat a felvételnek, míg nagyobb formátumai professzionális megjelenésük miatt kedveltek a művészek körében.

Az instART csoport a polaroidnak ezeket az erényeit kihasználva folytatja tevékenységét. A Szegeden kiállító 14 művész között van Gombos Lajos is, aki Szegeden kezdte pályáját.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.