Kultúra

Rendhagyó irodalomóra a Somogyiban szegedi színészekkel

Somogyi-könyvtár 2013. április 23. 16.30

Közönségtalálkozó és rendhagyó irodalomóra keretében ismerkedhet az irodalom- és színházszerető közönség Füst Milán Boldogtalanok című drámájával. Az április 26-i bemutató előtt április 23-án, kedden délután fél 5 órától a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában a Szegedi Nemzeti Színház művészei: Csorba Kata, Danis Lídia, Fekete Gizi és Borovics Tamás, Harsányi Zsolt rendező, valamint a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 11.D (humán tagozat) tanulói cserélik ki gondolataikat a darabról.

A beszélgetést Gortva Tamás vezeti.

A mű születésének körülményeiről Füst Milán így írt:

„Hogy írtam én a Boldogtalanokat? 1913-ban egy öt- vagy hatsoros hír jelent meg Az Est című lapban „Két leány egy legény” címmel. {…} Mikor ezt elolvastam, arra gondoltam, hogy íme, milyen kitűnő drámai anyag ez. {…} Egy siket asszonnyal kezdtem, a nyomdász anyjával… – de mit is részletezzem? El kell olvasni a drámát, akkor majd kiderül, hogy mit csináltam ebből a hat sorból.”

A közönségtalálkozóra (és egyben rendhagyó irodalomórára), mint interaktív eszmecserére minden érdeklődőt szeretettel hív és vár a színház és a könyvtár!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik