Kultúra

Alföldi: a Jobbik miatt nem rúgtak ki

Alfoldi-Robert(210x140)(4).jpg (alföldi róbert)
Alfoldi-Robert(210x140)(4).jpg (alföldi róbert)

Azért nem rúgtak ki idő előtt, mert a Jobbik túl hangosan támadott – véli Alföldi Róbert.

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a Jobbik „elcseszte”, hogy nem elég okosan, intelligensen támadta, hanem a parlamentben buzizott, „robertázott”, zsidózott, és a színház előtt tüntetett. Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy – bár a KDNP is folyamatosan támadta – végül kitölthette a mandátumát. Minderről Alföldi Róbert beszél az Élet és Irodalom pénteki számában.

A júliusban leköszönő igazgató azt elismeri, hogy a felfokozott politikai környezet hozzátett az előadásokhoz. „Minden, ami történt abban erősített meg, hogy jól gondolom, itt és most mi a Nemzeti Színház dolga. Ezért aztán én – azt is mondhatnám – csupa boldog öt évet töltöttem itt. Mert ez a közeg rákényszerített, hogy pontosan és élesen fogalmazzak” – mondja Alföldi.

Kifejti azt is, hogy a májusban bemutatandó Mephistóval nem elköszönni akar. Nem az a szándéka az előadással, hogy a szereplőiben konkrét személyekre ismerjen a közönség, és az egészet aktuálpolitikailag lehessen értelmezni. Arra vállalkozik, hogy bemutassa, hova vezet, ha a politika belemászik a művészek életébe és rossz választásra kényszeríti őket.

Alföldi úgy véli, hogy a Mephistónak mindössze tíz előadása lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik