Kultúra

Egyedül jön James Bond ősszel

Solo (Egyedül) címmel jelenik meg ősszel a legújabb James Bond-regény, amelyben William Boyd író 1969-be, a hidegháború legforróbb időszakába küldi a brit titkosügynököt egy kontinenseket átszövő ügy engedély nélküli felgöngyölítésére.

William Boyd hétfőn a londoni könyvvásáron beszélt készülőben lévő kötetéről. A cselekmény fő helyszíne Afrika lesz, de a 007-es Európába és az Egyesült Államokba is elvetődik, mielőtt – bizonyára – megmenti a világot. A könyvben Bond 45 éves, és nemcsak az ellenséggel, hanem parancsnokaival is meg kell küzdenie, ugyanis engedély nélkül indul küldetésére. Mindezért azonban kész vállalni a felelősséget – fejtegette az író, aki korábban már két regényt is írt őfelsége titkosügynökéről.

“Valódi ügy vár rá valódi országokban, 1969-ben. Ez egy igazi kémsztori. Megvan a nagyon pontos oka annak, hogy ezt az évet választottam” – mondta Boyd, további részletekbe azonban nem bocsátkozott.

A Solo című kötet Nagy-Britanniában szeptember 26-án jelenik meg a Jonathan Cape kiadó – a Bond figuráját megalkotó Ian Fleming eredeti kiadója – gondozásában. Az Egyesült Államokban és Kanadában október 8-tól lesz kapható. A magyar kiadásról egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik