Kultúra

Felrázza Szegedet a Magashegyi Underground

Magashegyi Underground (Magashegyi Underground)
Magashegyi Underground (Magashegyi Underground)

A szegedi JATE Klubban április 17-én, szerdán 21 órakor koncertezik a Magashegyi Underground.

A zenekar az első vidéki lemezbemutató koncertjén a legnagyobb slágerei mellett a Rázz fel és az Álmatlanság című dalt is előadja, amelyek az április végén megjelenő új dupla albumon szerepelnek majd.

A Magashegyi Underground már az utolsó simításokat végzi az április végén megjelenő új nagylemeze dalain. Az elmúlt évek népszerű slágerei mellett – mint a Metróhuzat, a Szeplős váll, az Anglia vagy a Szívtakarítás – a készülő lemez vadonatúj szerzeményeit most élőben hallhatja a szegedi közönség is a lemezbemutató koncerten.
– Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg- mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

Két új dalban az egyik legígéretesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra.

A zenekar új klipet is forgatott a közelmúltban az Álmatlanság című dalhoz, de amíg a klip nem kerül a TV-be, addig vagy a rádióban vagy a JATE Klubban hallgathatjuk meg élőben a zenekar új slágerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik