Kultúra

Buszpályaudvaron, vonaton is szavalnak a soproni színészek

Verskommandóval köszönti csütörtökön a magyar költészet napját a Soproni Petőfi Színház: buszpályaudvaron, helyi járaton, vonaton, kórházban, hivatalokban, iskolákban, könyvtárban, de még a Tűztoronyban is találkozhatnak a színészekkel az arra járók.

Varga Róbert kommunikációs titkár elmondta: céljuk az, hogy rendhagyó helyszíneken vigyék közel a verseket a nagyközönséghez. Már reggel fél kilenckor az autóbusz-pályaudvaron ajándékoznak verseket az utasoknak, majd kilenc órakor a 2-es számú helyi járaton folytatják különleges missziójukat.

Délelőtt iskolákba, közintézményekbe, kórházakba térnek be a művészek, kora délután pedig a Tűztoronyban, könyvtárakban és a GYSEV vasútvonalán szavalnak. A kevéssel fél három után induló személyvonaton indulnak Kapuvárra, majd a menet közbeni szavalás és húsz percnyi várakozás után visszaindulnak Sopronba, ekkor is versekkel lepve meg az utazókat.
A társulat tagjai és vendégművészei közül Horváth Andor, Sárdy Zoltán, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Krizsik Alfonz, Lénárt László, Diószegi Imola, Pintér Gábor, Farkas Tamás, Szlúka Brigitta, Savanyu Gergely, Horváth László, Czár László és Szőcs Erika vesz részt a rendhagyó programban.

Varga Róbert emlékezetett arra: Pataki András társulata kezdettől fogva küldetésének tekintette, hogy a színház falain kívül is terjessze a kultúrát, középiskolákba éppúgy elvitték műsorukat, mint Sopron egyes kocsmáiba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik