Kultúra

Új fellépők: az Arch Enemy lemondta a FeZeN-t

Az Arch Enemy magánéleti okok miatt lemondta az összes idei európai fesztiválfellépést, így a FeZeN-t is.

“Sajnálattal, de idén nyárra le kell mondanunk az európai fesztiválkoncertjeinket. Ennek az okai olyan családi ügyek, amelyek az adott időszakban teljesen lekötik a figyelmünket. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezeket a bulikat átkössük a jövő évre. Szeretnénk megköszönni a fesztiválok szervezőinek és persze a rajongóinknak a megértésüket és a folyamatos támogatásukat. A köztes időt arra fogjuk használni, hogy befejezzük a munkát a közelgő DVD/BlueRay kiadványunkon és hogy folytassuk a dalszerzést a következő Arch Enemy lemezhez. Várjuk a találkozást veletek 2014-ben! Metál!”

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy megfelelő színvonalú bandával pótoljuk a visszalépésük által keletkezett űrt- jelentették ki a fesztivál szervezői.

Nézzük, kiket is lát vendégül 2013-ban a MÁV pálya! Ha nem mennénk tovább az elsőként konfirmált Deep Purple-nél, már akkor is nyugodt szívvel nevezhetnénk a fesztivált az idei év legfontosabb könnyűzenei eseményének a régióban, hiszen minden idők egyik legnagyobb rockzenekaráról van szó.

A Fear Factory, az Amorphis, és a visszatérő Dragonforce arcpirítóan tehetséges zenészei pedig azt fogják bizonyítani, hogy a nagy öregek mellett a fiatalabb generációra is kötelező odafigyelni.

Némiképp barátságosabb húrokat fog pengetni a tavalyi elmaradását pótló Tito& Tarantula, akik messze földön híresek forró hangulatú koncertjeikről. Az MR2 vonal egyik legnagyobb ásza szintén nem hagy majd időt a végtagok pihentetésére, hiteles szemtanúk állítják ugyanis, hogy a N.O.H.A. képtelen hibázni élőben.

És ha már foci, akkor a hazai pálya előnyeit élvezőket se hagyjuk ki. Itt lesz a vérátömlesztésen átesett Tankcsapda is, Ákos a Budapest Arénában óriási sikerrel bemutatott programjával érkezik.
A közönség szívét mindörökre elkobzó Péterfy Bori  is visszatér, ragyogni fog a Kispál által hagyott űrt játszi könnyedséggel betöltő Kiscsillag, és akkor még nem említettük az olyan kihagyhatatlan fesztiválkellékeket, mint a Heaven Street Seven, a PASO, a Vad Fruttik, a FISH!, a Supernem, a Road, a Depresszió vagy a Subscribe.

A szélsőségesebb műfajok képviselői közül érkezik az elmúlt évek legnagyobb robbanását előidéző Leander rising, a Watch my dying, az INSANE, az idei év egyik nagy reménységének számító Helland,  de egy frissen újjáéledt legendát is láthatunk majd a beton kemény Neck Sprain képében. Természetesen az olyan lokális kedvencekről sem feledkezhetünk meg, mint a Cadaveres, az Eleven Hold, vagy a Sleepless- olvasható a FeZeN szervezőinek, Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik