Kultúra

Indul az utolsó roham az Alföldi-jegyekért

Aki még el szeretne menni az Alföldi-féle Nemzetibe, vasárnap álljon sorba a jegyirodáknál.

„Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a május 13-tól évad végéig műsorra kerülő előadások jegyeinek értékesítése április 14-én kezdődik, ezen a napon a jegypénztárban és a jegyirodában is 9- 19 óráig hosszított nyitva tartással várjuk Önöket!” – olvasható a Nemzeti Színház honlapján.

Tavaly év vége óta egyfajta „katasztrófa-turizmus” kíséri a Nemzeti Színház előadásait. Néhány óra alatt elkapkodják a jegyeket, hajnaltól állnak sorba az emberek a jegyirodák előtt azokon a napokon, amikor elkezdik árusítani a következő időszakra a belépőket.

Fotó: MTI / Kallos Bea

Alföldi Róbert július 1-jén adja át az intézményt utódjának, Vidnyánszky Attilának. Az évadban – és egyben az Alföldi-éra utolsó heteiben – még három bemutatót tart a társulat. Május 4-én Az ördög szekrénye címmel kerül színpadra a cigánymesékből összeállított családi előadás Molnár Piroska és Horváth Virgil főszereplésével, Jean Lambert rendezésében.

Ezt követi Klaus Mann Mephistója Stohl Andrással a főszerepben (rendezi: Alföldi Róbert) május 10-étől. Az utolsó, május 25-i bemutató címe Social Error — The Last Man in Budapest, ezt Bodó Viktor rendezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik